Sluttäckningen av soptippen i Sibbhult klar

28 augusti, 2015

Östra Göinge kommun har avslutat täckningen av gamla soptippen i Sibbhult. Träd har avverkats och massorna jämnats till. På det har lagts ett 15-20 centimeter tjockt lager lera för att hindra urlakning. I dagarna läggs ett lika tjockt lager kompostjord över leran. Täckningen har kostat cirka 1,8 miljoner.Nytt åtgärdsområde för Rädda Immeln

28 augusti, 2015

Projekt Rädda Immeln anlägger ett nytt åtgärdsområde i Grimsboda med våtmark, översvämningsmark, kantavplaning och slamfällor. Syftet är att skapa förutsättningar för en bättre vattenkvalitet genom att bromsa upp vattnet i systemet så att det får längre uppehållstid och partiklar kan sedimentera.

Projektet finansieras med medel från Havs- och vattenmyndigheten. Det är andra åtgärdsområdet som anläggs inom projektet.

 
Läs […]Fjärdedel av kommunens mat ekologisk

27 augusti, 2015

Andelen ekologiska livsmedel i kommunens kök ökar stadigt. 25 procent, alltså en fjärdedel, av maten i kommunköken var ekologisk efter första halvåret 2015. Därmed uppnås målet i kommunens måltidspolicy från november 2011.

– Jag är väldigt glad att vi nu kan bocka av det målet och ser fram emot det fortsatta arbetet, säger Sofia Nilsson (C), […]Elever mycket nöjda med lovskolan

26 augusti, 2015

Läs om hur eleverna upplevde sommarens lovskola.

Titta också på en film om lovskolan här.

 Hälsning från Elise i Kina…

26 augusti, 2015

… som tackar för alla gratulationer. På bilden står hon framför idrottsarenan i Peking, det så kallade ”Fågelboet”, där friidrotts-VM hålls.Grattis till framgångarna i VM, Elise!

25 augusti, 2015

20-åriga Elise Malmberg från Broby tog sig sensationellt till semifinal på 400 meter häck i friidrotts-VM i Kina! Elise, som tävlar för Hässleholms AIS, nådde semifinalen på 55,97, nio hundradelar från sitt personliga rekord. I semifinalen slutade Elise på en sjundeplats, med sin fjärde snabbaste tid någonsin, 56,58.

– Det är klart att man är jättestolt. Hon är så […]Besök under Almedalsveckan gav vinst

25 augusti, 2015

För att omvärldsspana och lära för kommunens räkning var Östra Göinge kommuns utvecklingschef Charlotta Lundberg en av besökarna under Almedalsveckan på Gotland i somras. Ett besök som skulle löna sig, visade det sig. Efter ett av seminarierna fick Charlotta en tävlingskupong i sin hand, med frågan: ”Varför vill du lära dig mer om hur du kan designa […]Grattis Simon i Knislinge, femte bäst i världen!

24 augusti, 2015

När Yrkes-VM avgjordes i Brasilien nyligen var en 18-årig göing med i toppstriden. Simon Mattsson, nyutbildad industrielektriker från Knislinge, kom till slut femma av 25 tävlande i sin gren och blev därmed bäste europé.

– Det är jättekul, säger Simon, som trots att han är yngst i landslaget också vann SM förra året.

Han hann knappt landa […]TEMA Mozart: Malmö Opera och Don Giovanni till Östra Göinge

20 augusti, 2015

Don Giovanni

Lördagen den 12 september kl. 18 kommer Wolfgang Amadeus Mozarts Don Giovanni till Sibbhults Folkets hus i en thrilleropera i kammarformat av Malmö Opera!

Don Giovanni är den mytomspunne spanske adelsmannen, känd för sitt utsvävande liv och för att förföra kvinnor- för själva erövringens skull!

För regin står Mira Bartov och kapellmästare är Bo Wannefors.

Entré: vuxen […]Språkvänner möttes på grillträff

18 augusti, 2015

Lördagen den 15 augusti bjöds Östra Göinges språkvänner till en grillträff vid Tydingesjön. För flera av deltagarna var det första gången de besökte Tydinge och de var hänförda av den vackra platsen ett stenkast från Broby.

Deltagarna, från nio olika länder, fick en chans att veta mer om varandra och utbyta erfarenheter som språkvänner. Samtidigt skedde nya möten […]Sida 1 av 212