Östra Göinge värd för O-ringen

17 juli, 2014

Den 19-25 juli arrangeras världens största orienteringstävling i Kristianstad med omnejd. Östra Göinge kommun är etappvärd för O-Ringens första etapp, Västanåberget, i Vånga.

Etappvärdskapet innebär att kommunen inviger etappen och deltar som prisutdelare både i Vånga och i O-Ringenstaden i Norra Åsum. Kommunen kommer utöver detta finnas representerade vid invigningen lördagen den 19 juli i Kristianstad samt vid avslutningen […]Väx med skogen – stöd till företagare

15 juli, 2014

Är du företagare och vill växa? Har din verksamhet anknytning till skogen? Då kan Väx med skogen vara en möjlighet för dig.

Du kan få stöd för åtgärder som skapar förutsättningar för ekonomisk tillväxt inom förädling och innovation eller för upplevelser och rekreation. Små och mellanstora företag kan söka stödet. Även organisationer eller föreningar som bedriver någon form […]Samtalsgrupp för närstående till personer med demenssjukdom

29 juli, 2014

Östra Göinge-Osby Demensförening och Östra Göinge kommun har tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan startat en samtalsgrupp/stödgrupp för anhöriga/närstående till personer med demenssjukdom.

Vid träffarna medverkar Demensföreningen och kommunens demenssjuksköterska Monica Rask-Carlsson.

Gruppen träffas regelbundet för samtal och stöd under handledning av Jytte Johannesen och Demensföreningens ordförande Lena Svensson. Nästa träff är torsdagen den 21 augusti kl. 13.30 på Vuxenskolan Brobygården […]Lars Walldov berättar om Romeo och Julia

24 juli, 2014

Charles Gounods Romeo och Julia tillhör den franska operalitteraturens främsta och mest uppskattade verk. Kom och lyssna när Lars Walldov, som till vardags bland annat undervisar på musikal- och dansskolor, berättar om operan Romeo och Julias tillkomst och historia på världens scener, tisdagen den 27 september kl 17.30 i Sibbhults Folkets hus.

Fri entré för Dig som har […]Sommarboken 2014

22 juli, 2014

Är du mellan 6 och 12 år och sugen på äventyr i böckernas värld? Var då med i Sommarboken!

Sedan den 16 juni pågår Sommarboken på biblioteken i Östra Göinge. Välkommen att låna sommarläsning! Du läser vad du vill och hur mycket du vill!

De 100 första som lånar får en fin låda att bära hem sina böcker […]