Kommunens hemsjukvård fick förstärkning

28 februari, 2014

Kommunen ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser som ges av sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast till personer som inte själva kan ta sig till vårdcentralen. I slutet av februari tog Östra Göinges hemsjukvård emot kommunalrådet Patric Åberg under ett arbetspass.

Tidigare har en brukarundersökning från SCB visat att personal i hemtjänsten gör ett bra jobb enligt de äldre och […]Föräldrar tacksamma för droginformation på skolorna

28 februari, 2014

Två föräldramöten har hållits i veckan, ett i Broby på Göingeskolan och ett i Knislinge på Snapphaneskolan. Eventuellt kommer fler att hållas, i så fall kommer information läggas ut här på hemsidan.

I måndags(24/2) hölls det första föräldramötet i Broby på Göingeskolan och omkring 150 föräldrar mötte upp. I onsdags kväll (26/2) var det Snapphaneskolans tur i Knislinge […]Din insats som förälder är viktig

27 februari, 2014

SSPF-gruppen (Skola, social, polis och fritid) och Maria Nordost informerade föräldrarna på Snapphaneskolan onsdagskväll. För dig som inte kunde komma så har du möjlighet att läsa här vad som avhandlades.

Snapphaneskolans matsal var på onsdagskvällen fullsatt av engagerade föräldrar som ville informera sig om läget när det gäller droger bland våra unga i Östra Göinge. Rektor Jennie […]Lantbrukare – lär dig om energieffektivisering!

25 februari, 2014

LRF ger tillsammans med energirådgivaren Charlotta Gibrand och Energikontoret Skåne en kostnadsfri utbildningsdag för lantbrukare och fastighetsägare i nordöstra Skåne fredagen den 7 mars kl. 8.40 – cirka 14.15, sista anmälningsdag 28 februari. Anmälan krävs eftersom det kommer att serveras lunch, utebliven närvaro debiteras med 350 kr.

Vi samlas på Hantverksgården i Hästveda för att besöka […]MÅNGA KOM PÅ SAMRÅDSMÖTET I KNISLINGE!

25 februari, 2014

Knislingegruppen som arbetat med den fördjupade översiktsplanen möttes av rejäl uppslutning från medborgarna i Knislinge. Fram till den 10 april är medborgarna välkomna att komma in med synpunkter på planen. För att de ska besvaras i samrådsredogörelsen som kommer att utarbetas måste alla synpunkter vara märkta med namn.

Omkring 60 personer passade på att lyssna och […]SABINA ÄR EN GLAD UNG GÖING I ARBETE!

24 februari, 2014

Sabina Axelsson har fått anställning ett år framåt på Östra Göinge kommun. Sabina är ett levande exempel på en ungdom som fått anställning genom projektet UGIA – Unga Göingar i Arbete och hon är mycket glad över detta.

Birgitta Sörensen, arbetsmarknadsutvecklare på Östra Göinge kommun, är den som driver UGiA-projektet för kommunens räkning. Än så länge […]FLER UNGDOMAR HAR UPPTÄCKTS RÖKA SPICE

21 februari, 2014

Under den senaste veckan har fler ungdomar testats positivt för Spice. Nu tar vi gemensamma krafttag mot skolk och droger. Föräldrarna kontaktas direkt om deras barn inte synts till på lektionerna. De ungdomar, som påkommits, kan stängas av direkt från den vanliga skolundervisningen. Ungdomen kan sättas i antidrogprogram omedelbart.

Följande vecka hålls möten för alla föräldrar som […]Nu är det klart med gemensamt VA-bolag

20 februari, 2014

Nu är det klart med gemensamt driftbolag för vatten- och avloppsanläggningarna i Bromölla, Olofström, Osby och Östra Göinge. Skåne Blekinge Vattentjänst AB (SBVT) är namnet.

Syftet med att bilda ett gemensamt driftbolag är att skapa en effektiv organisation för driften av kommunernas vatten- och avloppsanläggningar – till fördel för kunderna.

Tillsammans har de fyra kommunerna över 51 000 invånare […]FLORENCE ÖSTRA GÖINGES NYA INTEGRATIONSINFORMATÖR

17 februari, 2014

Det är inte alltid lätt att komma till ett nytt land och integreras i ett nytt samhälle med nytt språk, ny kultur, nya traditioner osv, vilket Florence har egna erfarenheter av. Därför kommer hon säkert kunna sätta sig in i de nyanländas problematik och bli en utmärkt integrationsinformatör i Östra Göinge.

Kommunen tar idag emot ett […]KRAFTTAG MOT SPICE FRÅN KOMMUN OCH POLIS

13 februari, 2014

Inte ens Östra Göinge kan skydda sig mot internetdrogen Spice. Nu tar kommunen och polisen ett samlat grepp om problemet och förbereder krafttag både från de sociala myndigheternas sida och från polisens.

Drogen har spritt sig bland unga i Östra Göinge och det finns risk att föräldrar redan har tappat greppet om sina barns förehavanden med […]Sida 1 av 212