SNART SLÅS PORTARNA UPP I STÖRRE LOKALER

31 januari, 2014

Tack vare kommunens positiva vilja och välvilliga inställning har Diedenporten kunnat få in Ekodoor under sina vingar. Det går bra för företaget och man räknar med att behöva anställa ny personal, kanske så många som tio personer.

– Hade inte Östra Göinge kommun varit så välvilliga hade vi aldrig rott ihop detta, en stor eloge till […]Tarkett stärker sitt säte i Hanaskog

31 januari, 2014

Tarkett investerar 25 miljoner i byggnader och internlogistik i Hanaskog, vilket tyder på långsiktig avsikt att stanna i bygden. Kommunala industrifastighetsbolaget IFAB tar över Tarketts lokaler i Broby och investerar tre miljoner kronor i fastigheten och letar nu efter nya intressenter.

– Genom det nya avtalet säkerställer vi att Tarkett finns kvar i bygden, menar Christian […]Kicki fyllde kulturhuset med inspiration

29 januari, 2014

Folkhälsoföreläsningen på biblioteket i Broby blev en välfylld och uppskattad tillställning.

Kicki – alias Christina Forsenhäll höll ett inspirerande anförande om hur du med enkla medel kan vända negativt till positivt i din vardag. Hon utmanade åhörarna genom att peka på ömma punkter om exempelvis hur många undanflykter vi har för att låta bli att träna.

– […]Så fungerar snöröjningen och halkbekämpningen

29 januari, 2014

Snöröjning startar normalt när snöfallet har upphört och snödjupet uppgår till ca 5 cm på gång- och cykelbanor, ca 7 cm på prioriterade gator, ca 10 cm på övriga gator.

Först plogas bussgator samt gång och cykelbanor, därefter gator med omfattande trafik samt busshållplatser/parkeringsplatser, sist bostadsgator. Halkbekämpning vid behov med sandningssingel.

Fastighetsägares ansvar

Som fastighetsägare inom detaljplanlagt område […]PROCESSKARTA – I REFLEKTIONENS TECKEN

28 januari, 2014

Nu förbättrar kommunledningen sitt eget sätt att arbeta. Detta är starten för kommunens kartläggningsarbete av de processer vårt arbete består av. I slutet av mars beräknas nulägesanalysen av arbetet med att ta fram en årlig verksamhetsplan vara klar.

Ordet ”procedur” låter antyda att något är invecklat, komplicerat och svårt. Att arbeta med processer ska innebära […]Bergkvarabuss från Broby till när och fjärran

24 januari, 2014

Sveriges största bussbolag förlägger nu en av sina större depåer för Sydsverige i Broby. Det nya avtalet med Skånetrafiken lade grunden för en långsiktig etablering i Göingebygden.

Johan Lundquist, regionchef för Bergkvarabuss, är nöjd med den nya affären med Skånetrafiken. Näringslivschef Karl-Axel Hill är också väldigt glad över etableringen och han ser framför allt möjligheterna, den […]Nu energieffektiviserar vi våra byggnader!

17 januari, 2014

Kommunens fastigheter har lagts under luppen med hänsyn till energianvändningen. Nu ska dessa bli mer energieffektiva. Projektet kommer att genomföras i tre faser.

Energy Performance Contracting (EPC) innebär att man effektiviserar energianvändningen i fastigheter, något som är lagstadgat i USA. Kommunen har genomfört inventeringsfasen och går nu in i projektgenomförandefasen. Därefter kommer en uppföljandefas som ska […]MÅLTIDEN I FOKUS, HAR VÄNT NEGATIVT TILL POSITIVT!

17 januari, 2014

I SCB:s brukarundersökning på äldreboendena i kommunen syns en positiv trend. Maten anses smaka bättre och måltiden är en källa till glädje och gemenskap på ett helt annat sätt än tidigare. Detta, sedan fokus har hamnat på hur man arbetar med måltiderna, ute på äldreboendena.

Enligt brukarundersökningen är fler nöjda med sin vård, många uppskattar trevnaden […]Ta chansen att söka energikartläggningsbidrag för ditt företag!

16 januari, 2014

Nu finns det möjlighet att söka bidrag för att kartlägga ditt företags energianvändning.

I varje fall om ditt företag förbrukar mer än 500 MWh om året eller ditt lantbruk har minst 100 djur. Ansöker gör du hos Energimyndigheten. Kontakta Charlotta Gibrand, energi- och klimatrådgivare i Östra Göinges kommun om du vill ha hjälp.

För att få ta […]BUSS EN GÅNG I HALVTIMMEN

15 januari, 2014

Dubbelt så många bussar i rusningstid mot Hässleholm.

Till många potentiella busspendlares glädje har turerna mot Hässleholm utökats så att det går buss en gång i halvtimmen på vardera hållet under morgon- och kvällsrusningen. Detta innebär alltså en fördubbling av antalet bussar som går morgon och kväll, till och från jobb i Hässleholm.

Det kan kanske vara […]Sida 1 av 212