Fiberutbyggnaden fortsätter – nu i Immeln

18 mars, 2024

Fiberleverantören Telia har grävt klart i Broby tätort och fortsätter nu att gräva och förbereda för fiber i Östra Göinges byar. Näst ut är Immeln där skopan sattes i marken i fredags.



Kommunen förlänger avtal för dricksvatten till år 2044

15 mars, 2024

Rent vatten ur kranen är en självklarhet för alla göingar. Men för att klara av åtagandet behöver vattnet till Östra Göinge köpas av Kristianstad. För att garantera en fortsatt robust leverans har kommunen nu förlängt avtalet till den sista december 2044.



Allt fler sysslolösa ungdomar deltar i kommunens aktiviteter

8 mars, 2024

Östra Göinge kommun ansvarar för att erbjuda olika insatser för ungdomar som är under 20 år och som inte går i gymnasieskolan. Ungdomarna som ofta kontaktas genom uppsökarverksamhet blir erbjudna olika aktiviteter genom Göinge utbildningscenter. Under vintern har antalet inskrivna deltagare ökat, vilket betyder att fler ungdomar tagit ett viktigt steg mot en aktiv vardag.



Den 1-31 mars kan du ansöka om skolbyte

1 mars, 2024

Med anledning av nedläggningen av Mölleskolan har kommunen valt att tidigarelägga skolbytesperioden med en månad, till den 1-31 mars. Besked om skolbytet kommer ges i mitten av april.



Tematräffar för Unga föräldrar på Familjens hus i Knsilinge

29 februari, 2024

Familjens hus i Knislinge kommer till våren anordna träffar för unga föräldrar födda -00 och efter. Mer info finns om du klickar på nyheten.



Kommunens och Polisens medborgarlöfte 2024

28 februari, 2024

Östra Göinge kommuns och Polisens medborgarlöfte är en del av det gemensamma brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Medborgarlöftet baseras på det som kommuninvånarna, göingarna, upplever som lokala problem. I medborgarlöftet lyfts konkreta aktiviteter som kommunen och Polisen tillsammans kommit överens om att utföra i syfte att öka tryggheten och minska brottsligheten i Östra Göinge.



Säker digital kommunikation

28 februari, 2024

För att kunna kommunicera känsliga, sekretess- och integritetskänsliga uppgifter med medborgare, myndigheter och andra intressenter använder Östra Göinge kommun sig av tjänsten SEFOS. Tjänsten kan hantera säkra meddelanden och säkra digitala videomöten. Mer information finns i nyheten.



Kommunens resultat 2023 – viktigt inför fortsatta utmaningar

27 februari, 2024

Trots en utmanande tid redovisar Östra Göinge kommun det preliminära plusresultatet på 29 miljoner kronor för år 2023, vilket är 7,4 miljoner kronor bättre än budgeterat. Det starka resultatet, som beror på ökade intäkter för centrala och finansiella poster, bedöms som extra viktigt i en tid när verksamheterna behöver anpassas för minskade volymer och intäkter. 



Då sopas gatan där du bor

26 februari, 2024

Varje vår sopar kommunen bort grus som under vintern använts för att minska halkan på gator samt gång- och cykelvägar. Du som fastighetsägare underlättar sopningen genom att sopa ut grusen en bit från din tomtgräns, undvika att parkera på gatan när sopningen pågår och beskära träd och häckar som hänger ut över gång-, cykel- och körbanor.



Kommunalt dricksvatten förorenat i centrala Broby

26 februari, 2024

Kommunala VA-bolaget SBVT AB informerar om misstänkt förorenat vatten på adresser i centrala Broby. Föroreningen ska ha uppstått i samband med en vattenläcka. Uppdatering 29 februari 07.00: Prover visar att vattnet inte längre är förorenat och kokningsrekommendationer hävs.