Kick-off för Snapphaneleden Etapp 1

27 mars, 2024

Välkommen till en spännande kick-off för Snapphaneleden/Skåneleden i Östra Göinge! Den 18 april bjuder vi in till ett möte där vi presenterar det nya tre mil långa vandringsledssystemet genom de vackra Göingeskogarna.

Tillsammans med det lokala näringslivet, föreningar, markägare och Göingebor kommer vi att diskutera möjligheterna att skapa detta fantastiska vandringsledssystem genom bland annat provvandringar och […]



Välkommen på Göingematchning på tisdag!

27 mars, 2024

Välkommen till Göingematchningen tisdagar jämna veckor kl. 10-12.
Klicka på länken för mer info om vad som händer på kommande göingematchning.



Ny föräldragrupp i april

27 mars, 2024

Nu är det dags för vårens föräldragrupper för dig som är förälder till ungdomar mellan 12 och 18 år. Vi utgår från COPE-konceptet som är utformat för att hjälpa dig som förälder att stärka positiva beteenden hos ditt barn eller ungdom. Läs mer i nyheten.



Bli en del av Frivillig i Göinge och bidra till samhället

25 mars, 2024

Delta i vår introduktion den 12 april, kl. 09.00-11.30 i Broby, där du får information om vårt frivilligprogram och dess fördelar.

Oavsett om du redan är aktiv eller inte, är du välkommen att delta och få en översikt över våra initiativ.

Efter introduktionen får du tillgång till vårt frivilligpass med rabatter hos 11 lokala företagare. Du kommer […]



Kommunfullmäktige sammanträder

25 mars, 2024

Ordförande kallar kommunfullmäktige till sammanträde onsdagen den 27 mars 2024 kl. 18.00 (observera veckodag och tid). Sammanträdet äger rum i sessionssalen i kommunhuset i Broby och bland annat bolagsredovisningar finns på dagordningen.

Sammanträdet innehåller ett antal ärenden kring revidering av styrdokument, bland annat avfalls- och sotningstaxa. Enkel fråga och interpellation har inkommit till kommunstyrelsens ordförande. Därutöver […]



Släck ljuset den 23 mars mellan 20.30-21.30 för att visa solidaritet med miljön

22 mars, 2024

Earth Hour 2024 är här för att väcka ditt engagemang för vår planet!

Släck ljuset den 23 mars mellan 20.30-21.30 för att visa solidaritet med miljön och påverka beslutsfattare att agera för en hållbar framtid. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vi vet att vår ohållbara livsstil påverkar klimatet och hotar den biologiska mångfalden. Minskad mångfald gör våra […]



Vatten för fred – Östra Göinge kommun hedrar Världsvattendagen 2024

22 mars, 2024

Östra Göinge kommun kommer att hedra Världsvattendagen den 22 mars 2024, med en stark betoning på årets tema, “Vatten för fred”. Genom att uppmärksamma denna dag vill kommunen öka medvetenheten om vattenfrågor och betydelsen av hållbar vattenanvändning.

Vatten är en livsnödvändig resurs för vår kommun och för hela världen. Genom att fokusera på temat ”Vatten för […]



Information om bekämpning av råttor i Hanaskog

19 mars, 2024

Har du en fastighet i närheten? Eftersom det finns en risk att råttorna förflyttar sig ber vi dig att vara vaksam på aktivitet från råttor på din fastighet.



Fiberutbyggnaden fortsätter – nu i Immeln

18 mars, 2024

Fiberleverantören Telia har grävt klart i Broby tätort och fortsätter nu att gräva och förbereda för fiber i Östra Göinges byar. Näst ut är Immeln där skopan sattes i marken i fredags.



Kommunen förlänger avtal för dricksvatten till år 2044

15 mars, 2024

Rent vatten ur kranen är en självklarhet för alla göingar. Men för att klara av åtagandet behöver vattnet till Östra Göinge köpas av Kristianstad. För att garantera en fortsatt robust leverans har kommunen nu förlängt avtalet till den sista december 2044.